fredag 13 januari 2012

Integration, förenkling, bosättning, Sveriges ekonomi, entreprenörskap och djurskydd på agendan under två intensiva Stockholmsdagar

På väg tillbaka till Växjö efter två givande dagar i Stockholm. Landshövdingemöte med integrationsminister Erik Ullenhag och dialog kring integration och bosättning av nyanlända, följt av en dragning av landshövdingekollega Eva Eriksson om den nya djurskyddslagen. Mötet avslutades med näringsminister Annie Lööfs agenda och prioriteringar för fler jobb och fler företag.

Idag frukostseminaire på IVA och redovisning av en studie/enkätundersökning hur företagen ser på 2012? De företag som ingått i studien, främst medelstora och stora,  tror på egen positiv utveckling trots skuldkrisen. Ekonomiprofessor Lars Valmfors dock något mindre optimistisk. Beställ rapporten på www.axholmen.se.

Efter framtidsprognosseminariet på IVA bar det iväg till Tillväxtverkets referensgrupp för att förenkla för företagen på kommunal nivå. Bra och konstruktiv dialog hur vi säkerställer att förenklingsarbetet verkligen underlättar företagens vardag. En hel del uppslag till vår eget nationella och lokala/regionala förenklingsuppdrag. Kul att Hultsfred lyftes fram som gott exempel i flera sammanhang. Kanske dags att bjuda in kommunchef Lars Rönnlund till samtal? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar