tisdag 10 januari 2012

Mat+design=Sant!

Igår inleddes PM&Vänners 20-årsjubileum med innovationer och design uppåt väggarna. Sju unga lovande småländska formgivare visade utvalda alster - i taket! En mycket spännande installation som finns att beskåda fram till mitten av februari, då allt skeppas vidare till Möbelmässan i Stockholm.

Glaskonstnär Ingegerd Råman höll ett lysande invigningstal och trendgurun, min absoluta favorit, Stefan Nilsson höll ett lika lysande tal med hyllningar till Småland, entreprenörskapet och kreativiteten! Läs mer på hans blogg.

Idag har styrgruppen för projektet MAT 2012 träffats för kick-off. Det är ett viktigt och tungt samarbete mellan Landstinget, Linnéuniversitetet, LRF, Regionförbundet, Växjö Kommun och Länsstyrelsen. Det som under Jordbruksministrarnas EU-möte blev en lyckad Matmarknad har med MAT 2011 vuxit till en nationell arena för ekologiskt och närproducerat. Nu tar vi maten ännu ett steg längre och kopplar ihop mat och hälsa.

Anteckna den 14 och 15 september. Då hoppas jag vi ses på Stortorget - i mattältet, på seminarierna, under vildsvinsresan eller på finalen då Unga Ekokockar tävlar om bästa kravmeny!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar