fredag 19 februari 2010

Sämst i landet?


Ja, enligt organisationen Företagarnas rapport, som publicerades i går, ligger vi i Kronoberg illa till när det gäller jämställdhet i företagandet. Vi är nästan sämst i landet! MEN det innebär å andra sidan att det bara kan bli bättre! Och vi är många som gör vad vi kan för att öka modet hos kvinnor som står på tröskeln till eget företag.

I läget vi befinner oss i behövs alla goda idéer och tankar kring det som eget företagande kan bidra med. Vi behöver fler nya företag och fler som vill utveckla sig. Och det händer massor. Jag hoppas att vi vid nästa mätning ska se resultat av länets samlade insatser för ett ökat företagande bland kvinnor. Medvetenheten kommer att bidra till att vi klättrar på listan och insatserna, som vi tack vare de extra pengarna Länsstyrelsen fått kommer att göra skillnad.

Med projektledaren för Foretagare i Kronoberg, Karin Andersson som moderator, stod Residenset i går värd för ett femtiotal kvinnor från Ljungby. Förutom hårda fakta om finansieringsmöjligheter, starta egetutbildningar, lönsamhetsberäkningar mm fanns god tid för mingel och nätverkande. Nog så viktigt om man vill komma framåt.

Den 9 mars står Kosta och Kostas kvinnor i centrum, gå in på www.foretagareikronoberg.se och läs mer om det och annat som händer kring kvinnors företagande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar