söndag 14 februari 2010

Tillväxtfrågor på agendan vecka 7

Efter två mer än fullspäckade veckor kändes det lyxigt med en helt ledig helg hemma i Solliden, med besök av en snabbväxande 5-veckorsbebis! Privat har ordet tillväxt en annan betydelse än det jag normalt menar med tillväxt ;)!

Veckan börjar i Stockholm med tre möten som alla har fokus på tillväxt och framtiden - ” Innovation för Tillväxt”, ”Regionala dialogen” och ”Ett effektivt ledarskap i statsförvaltningen”. Alla tre möten äger rum på IVA.

Och vid Vinnovas styrelsemöte på torsdag är det också innovation och småföretag på dagordningen, Jag hoppas vi då också får tillfälle att fortsätta diskussionen kring Vinnovas regionpilotsatsning där Kronoberg och Tunga Fordon spelar en stor roll. Tunga Fordon hinner jag för övrigt göra en avstämning med innan Stockholmsmötet.

Men innan dess, på tisdag träffas juryn för årets företag i Kronoberg och på kvällen åker Landshövding Sven Lindgren och jag till Kosta för att planera Länsledningsseminariet i april. Det blir en fantastik chans för oss att för alla 21 länsledningar och delar av finansdepartementet få visa upp något av allt det goda Småland har att erbjuda. Förutom besök med konferens både på Länsstyrelsen i Kalmar och i Växjö blir det ett stopp med guidad tur i Kosta – på glasbruket och på hotellet.

På torsdag, efter styrelsemötet i Vinnova, kommer veckans höjdpunkt. Då fylls Residenset med kvinnor som driver företag i Ljungby med omnejd. Det blir en kväll fylld av inspiration och framåtanda. Och innan förra veckan gick över i helg fick vi besked att Kronobergs Län och Länsstyrelsen fått drygt 1 600 000 kronor för fortsatt stimulans av kvinnors företagande. Den 9 mars informerar vi tidigare projektkoordinatörer om de nya pengarna och i mitten av april öppnar vi dörrarna till ytterligare en eller kanske två inspirationskvällar för kvinnor som driver företag eller kvinnor som ligger i startgroparna.

I början av veckan har vi besök av våra revisorer och jag hoppas de är lika nöjda med vårt arbete som jag är. Årsredovisningen speglar på ett framåtriktat sätt vad vi gjort förra året och den andas optimism trots att vi som alla andra har det ekonomiskt kärvt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar