måndag 1 februari 2010

Från kultur till enreprenörskap

Redan vecka 5

Kultur förra veckan och entreprenörskap den här. Lite konstigt hur teman koncentreras till vissa veckor. På tisdag åker jag till Örebro för att delta i Entreprenörskapsforums Småföretagardagar. Där ska jag dela med mig av erfarenheterna från samordningsarbetet och ge en bild av små och medelstora företags utmaningar.

Vid årets första Framtid Kronoberg är utbildningsfrågorna i fokus. Vi passar också på att diskutera med Björn Eriksson hur ett bra integrationsarbete kan hjälpa till att överlappa generationsglappet. Björn Eriksson har regeringens uppdrag att sprida kunskap och erfarenheter kring ensamkommande barn. Länets kommunala företrädare är därför inbjudna till Residenset för att samtala om utmaningen som den allt stridare strömmen av ensamkommande barn utgör.

På kvällen bjuder tre tuffa UF-tjejer till ett inspirationsseminarium på Residenset. ”Bygg din egen framtid” är namnet på entreprenörskapskvällen som vänder sig till nyfikna unga tjejer som vill veta mer om hur man startar och driver företag. Det blir en bra uppvärmning inför Linnéuniversitets invigning på fredag. Både Kalmar och Växjö står värd för denna speciella dag. Invigningstalen hålls i Kalmar på förmiddagen, därefter går busskaravanen vidare till Växjö med högtidligt rektorsinstallation och middag.

Helgen fortsätter i Linnés anda – dvs många aktiviteter runt Campus Växjö och Campus Kalmar. På söndag eftermiddag träffas Swentecs råd på Residenet för slutpanering av den stora Miljöteknikdagen på Växjö Konserthus kommande måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar