söndag 15 januari 2012

Ledbruten och mycket nöjd - en bra början på en ny arbetsvecka

Med ljuset kommer längtan........
Genomtrött, ledbruten och mycket nöjd

Ja, så avrundar jag denna helg, som inleddes med härlig fest i Växjö och slutade med långa ”träningspass” i skogen. Granplanteringen från 70-talet är snart ett minne blott. Här ska bli ljust, gammal hagmark ska fram och odlingsrösen rensas från björnbär och annat ris. Vem vet så småningom kanske här blir plats för betesdjur? Nu redo för en ny arbetsvecka med stort fokus på hur vi bäst tar tillvara på människors kreativitet.

Möjlighet att tänka nytt
Enhetschefen för Miljövårdsenheten, Carl-Philip Jönsson, slutar på Länsstyrelsen den 1 mars för att börja på Miljödomstolen. När en gammal trotjänare lämnar blir det ett stort tomrum och inte är alldeles lätt att fylla. Därför har vi beslutat tänka helt nytt. Det ska vi göra tillsammans med alla medarbetare på miljövårdsenheten med början på måndag morgon. Jag ser med spänning fram emot de kreativa diskussionerna hur vi i framtiden ska organisera miljövårdsenheten.

Ungdomarna är vår framtid
Dagen efter fylls salongerna på Residenset med ungdomar från Procivitas. Inte helt otippat står entreprenörskap på agendan.

Och det gör det även på eftermiddagen då jag träffar projektledaren för Tvärdrag. Med det nya projektet och de resurser som följer kan näringslivets önskan om ett fortsatt konkret arbete efter Framtid Kronoberg förverkligas. På tisdag tar vi de första stegen till en aktivitetsplan där attraktivitet och kompetensförsörjning kommer att vara självklara ledord.
Dialog om framtidens utmaning– En integration där alla ska vinna!
Veckans kanske största händelse är det strategiska samtalet kring integration. Ett gemensamt arrangemang mellan Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen och Regionförbundet. Vi får besök av AFs generaldirektör Angeles Bermudez-Svanqvist och tillsammans med forskare, företagare, invandrarföreningar, ideella föreningar och kommuner ska vi påbörja dialogen och arbetet för att öka kunskapen och invandrarnas betydelse för tillväxt i vår region.
Veckan avslutas med samtal hur vi på bästa sätt ska/kan arbeta utifrån möjligheterna Familjen Kamprads donation ger.


1 kommentar:

  1. Snygg blogg! Med ljuset kommer längtan är så sant som det är sagt. Vackra tulpaner också. Brittmarie Porselius

    SvaraRadera