måndag 5 november 2012

En innehållsrik och kreativ vecka väntar

Glimtar från en händelserik vecka - En nöjd grundare inspekterar Älmhults nya varuhus i världsklass, Smålands Kulturfestival blev en härlig upplevelse - här möter Gunilla Allard musiken vid mellanlandningen i Lammhult och infrastrukturministern gjorde ett minnesvärt stopp i Alvesta när nya Resecentrum invigdes!Sällan har så mycket ljus riktats mot Kronoberg
Just nu händer mycket i vårt län och mångas målmedvetna arbete har gett resultat. Förutom höstens fotbollssegrar, landskamper och nya arenor har vi denna helg kunnat glädja oss åt ett nytt resecentrum i Alvesta, ett nytt och unikt varuhus i Älmhult och att den första Småländska Kulturfestivalen sjösatts.

Inget av detta hade varit möjligt utan modiga, drivna människor och inget hade blivit möjligt utan Länsstyrelsens medverkan - kulturmiljö, planarbete, landsbygdsutveckling!

Ungdomarna Adam och Frans avslutningsord under inspirationsseminariet för unga entreprenörer förra vekan får sammanfatta allt detta - "Man kan nå vart man vill och hur långt om man är beredd att kämpa"!

Skapa utrymme för kreativitet i organisationer
Tänk så många målmedvetna och kreativa människor vi har runt omkring oss. Ibland utan att veta eller ta vara på möjligheten. Min absoluta övertygelse är att flera hjärnor tänker bättre än en. Därför är vårt uthålliga arbete med att skapa modiga ledare så viktigt. Med omgivningens ökade krav och förväntningar behövs ett ledarskap som ger utrymme för nya tankar och idéer. Bara med mod och trygghet kommer vi att kunna ställa om från chefskap till ledarskap. En viktig omställning, men inte alldeles enkel vare sig för medarbetare eller ledare. Här måste vi alla hjälpas åt och dra åt samma håll! Och ta tid på oss!

Om detta och om budget 2013 handlar måndagens ledningsmöte. Både innan och efter detta sätts det modiga ledarskapet och balansen tillväxt och hållbar utveckling på prov. Möte med Växjös kommunledning om förtätning av staden och Ärendedialogen med samma frågeställning. Vår roll och vårt myndighetsutövande är viktigt för ett tryggt och rättssäkerhet samhälle - Länsstyrelsen är både kunskapsförmedlare, rättsgarant och samhällsbyggare!

Många interna möten med information, yttranden och beslut i vitt skilda frågor väntar och vårt uppdrag är minst sagt spännande. Jag slutar inte imponeras av den breda och djupa kompetens som präglar hela vår organisation och våra medarbetare förtjänar all positiv uppmärksamhet de kan få!

Det kreativa kulturarvet för oss in i framtiden
Designminglet på Residenset tisdag kväll är det femte i ordningen och har blivit en viktig mötesplats där kreativa idéer byter ägare och där nya tankar och affärssamarbeten uppstår. I år blir det fokus på Glasriket med tyngdpunkt på arbete och workshops. Syftet är att de hundra gästerna ska bidra med erfarenheter och ge input till arbetet med Glasrikeuppdraget.

Onsdagen inleder jag med planering av nästa veckas viktiga strategiska samtal kring integration. Glädjande att det är så många som visar intresse för denna viktiga utmaning och stora möjlighet - över sextio politiker, tjänstemän och företagare deltar i samtalet . Onsdag eftermiddag samlar Regionförbundet till viktigt varselmöte. Läget i länet ser på många håll mörkt ut, men är inte lika akut som 2008. Samtidigt som många i den traditionella tillverkningsindustrin har det kärvt är det många företag som med ljus o lykta söker nya medarbetare.

På torsdag är det Stockholm som gäller för min del, inleder med att träffa nya landshövdingen i Södermanlands Län för att berätta om vår myndighets utvecklingsarbete, därefter landshövdingemöte bla med information från hovet och Stefan Attefall.

Fredag dag tar jag ledigt för att sedan förbereda lördagen då vi öppnar upp Residenset för ensemblen i Läderlappen. Efter premiären på lördag firas alla skådespelare, musiker och andra nyckelpersoner med mingel i de fina salongerna!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Vecka 45 i detalj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Måndagen den 5 november 2012
Möte med kommunledningen i Växjö
Ledningsmöte med budgetarbete
Ärendedialog
Växjö Kommun firar Öster på Residenset

Tisdagen den 6 november 2012
Frukostmöte med Regionförbundet och diskussion kring integration
Remissgenomgång
Möte med regioncheferna för Polisen och Säpo
Designmingel med workshops
Onsdagen den 7 november 2012
Frukostmöte om Matlandet Sverige och Kronobergs insatser
Det Nya Glasriket, planering av det fortsatta arbetet
Intervju av Lnu om kvinnors företagande
Varselmöte med Regionförbundet

Torsdagen den 8 november 2012
Erfarenhetsutbyte med nya Landshövdingen i Södermanland
Landshövdingemöte på Rosenbad

Fredagen den 9 november 2012
Ledig dag och förberedelser inför lördagens premiär av Läderlappen

Lördagen den 10 november 2012
Mingel för Linneateaterns ensemble efter premiären av Läderlappen

Önskar dig en fin vecka!

KristinaInga kommentarer:

Skicka en kommentar