söndag 11 november 2012

Ibland snurrar hjulen fortare än vanligt, den gångna veckan var en sådan


Det händer mycket på vår länsstyrelse, i regionen och i omvärlden och just förra veckan verkade allt hända på en gång. Positiva saker och lite mer komplicerade. Slits mellan strategiskt arbete och operativa insatser. Varselvåg som slår hårt i länet, Glasriket i omställning och mångas förväntningar på snabba resultat, integrationsuppdraget och den svåra bostads- och sysselsättningsfrågan är några exempel på externa uppdrag som fyller dagarna.


Internt arbetar vi oförtrutet vidare för att bli en modern o effektiv myndighet. Feedbacken från de vi är till för är tydlig! Medarbetarna på Länsstyrelsen i Kronoberg gör ett fantastiskt och uppskattat arbete, det visar resultaten i brukarundersökningen som publicerats på vår webb. Stort tack till alla som bidragit till detta!!


Innovativ samverkan för bättre integration Under förra veckans Landshövdingemöte ägnade vi en stor del av tiden åt Integrationsuppdraget. Ett viktigt men svårt uppdrag. Ska vi lyckas måste vi arbeta på ett nytt innovativt sätt. Ett gott exempel är det strategiska samtalet på Residenset nu på tisdag. Då samlas alla kommuner, statliga berörda myndigheter, Regionförbundet, det civila samhället och näringslivet för att inspirera, visa goda exempel och diskutera hur en kronobergsmodell för integration skulle kunna se ut. Resultatet av samtalet tar vi med till visionsarbetet i Integrationsrådet i januari.

Jag har sagt det förr och säger det igen - nyfikenheten på vårt län är stort
Under två dagar nästa vecka kommer Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien att besöka Växjö och Älmhult. Det blir ett exklusivt program bla med besök på IKEA Explore, info om IKEA-kulturen och guidning på varuhuset av varuhuschef Fredrik Håkansson-Lundh.

Nya möjligheter att visa upp oss
Våra uppdrag har en stor bredd och kontrasterna är stora. Nästa år firar Kungen 40 år som statschef. Det vill kungaparet fira genom att under perioden mars till september besöka samtliga 21 län. Småland är först ut och den 6 mars får vi möjlighet att visa upp oss och ge en bild av länets utveckling de senaste 40 åren, men också visa styrkor och framtida möjligheter. Uppdraget blev officiellt i fredags och vår planering är därmed i full gång.

Ingen risk att tröttna på enformighet!
Förutom dessa lite större evenemang står Glasriekuppdragsinformation i Åfors, invigning av första gastankstället i Växjö, lansering av Smålands Trästrategi i Sävsjö, information om läget i länet på Expansiva Växjö och en mängd interna möten på veckans agenda, detaljerna finner du här nedan.


                                                                 Foto; Mats Samuelsson

Glimtar från ännu en händelserik vecka - mer än fullsatt på Residenset denna vecka - Designmingel med över hundra gäster och lika många under premiärfesten med Linneateaterns ensemble. Tack husfru Brita för engagemang o organisationsförmåga!! På Huseby har Gunnar Kaj och Camilla Thulin flyttat in med sina fantastiska kreationer - en fantastisk upplevelse, rekommenderas varmt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar