onsdag 6 januari 2010

Fest och ”skatteåterbäring” på Residenset

Öppet hus på Nyårsdagen
Ja, kanske är det som en av gästerna på Nyårsdagen sa, att man ska se representationen på Residenset som skatteåterbäring.
Att landshövdingeparet öppnar upp Residenset på Nyårsdagen är en urgammal tradition, något Janne och jag gärna för vidare så länge vi bor på Residenset. Strax efter lunch på årets allra första dag och en bra bit in på kvällen ringlade skaran av gästande länsbor in i de vackra salongerna. Alla bjöds på kaffe, sherry och ostkaka från Flattinge Skattegård.
Vi vill rikta ett stort och varm tack till penninggåvorna som oavkortat går till självhjälpsprojektet Hand in Hand. Pengarna kommer tillsammans med vårt eget bidrag att ge kvinnor i södra Indien möjlighet att starta företag. Hand in Hands mål är att eliminera fattigdom genom att skapa jobb. Det görs genom ett holistiskt tillvägagångssätt som bygger på fem grundläggande områden: kvinnligt entreprenörskap, eliminering av barnarbete, hälsa, demokratiutveckling och miljö. Läs mer på www.handinhand.nu.

Årets Kronobergare korad
I måndags öppnades Residenset återigen för allmänheten. Den här gången för att så många som möjligt skulle kunna delta när årets kronobergare korades. Även denna gång stod kaffe och ostkaka på menyn, den här gången var det hembakat från Framnäs.
”Årets Kronobergare har under 2009 gjort länet till en mötesplats för hela Europa. Med ett stort mått av envishet visar han att samarbete över gränserna lönar sig och det har gett smålänningar nytt mod och hopp under ett utmanande år.
För ett engagemang som går utöver hans politiska uppdrag tilldelas eldsjälen och lantbrukaren Eskil Erlandsson årets pris.”
Eskils envishet att förlägga ministermötet i Växjö gav oss självförtroende att satsa på visionen att samla Småland. Det som resulterade i fantastiska arrangemang under ministermötet med Smålandsmarknad, den beridna högvakten och konsert med Per Tengstrand – allt öppet för allmänheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar