onsdag 20 januari 2010

Ostkaka inte bara gott!

Ostkaka mer än bara ostkaka, Smålands nationalrätt har en förmåga att beröra. Alla har sin egen relation till ostkakan och det blir lätt en ingång till ett kreativt samtal. Vid styrelsemötet i Ostkakans vänner konstaterade vi att det är många aktiviteter där ostkakan är den sammanhållande länken.

För den som ler åt att tre landshövdingar engagerar sig i en sådan förening vill jag förtydliga att ostkakan är den minsta gemensamma nämnaren i det Småländska samarbetet. Ur denna lilla sammanslutning, som fö har över 1000 medlemmar runt om i Sverige, har många kreativa möten uppstått – Möbelriksdag i Lammhult, Ostkaka på Möbelmässan, Designers Saturday, Invigning Elin Wägners lilla Björka, O-ringen Eksjö, Smålands största Designmingel på Residenset, EUs Jordbruksministermöte i Växjö, SM i Ostkaka på Residenset och inte minst nätverket Småländska Pärlor. Så visst har föreningen sitt berättigande.

Dessutom är ostkaka gott och vi äter ostkaka varje gång vi träffas, på måndag provsmakades Flattinge Skattegårds ostkaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar