måndag 4 januari 2010

GOTT NYTT ÅR!!

Efter ett par lugna julveckor med tid för familjeliv, reflektion och långa promenader i ett vintervitt Småland är det dags för en mjukstart på det nya arbetsåret.

Ett alldeles nytt och fräscht år ligger framför oss och jag är övertygad om att vi går en spännande tid till mötes. Det vi lägger bakom oss blev både tufft och utmanande, men också ett år som gav plats för en hel del nya och prestigelösa tankar och handlingar.

Den positiva stämningen och den goda samverkan mellan staten, regionen, kommunerna och näringslivet hoppas jag ska fortsätta. Krisen som blottat våra utmaningar har fört det goda med sig att vi öppnat ögonen för nya möjligheter. Om vi bara vågar ta klivet in på oprövade stigar och utnyttja den nya spelplanen på bästa sätt kommer vi att bli vinnare. Med tanke på det prestigelösa samarbetet som präglade förra året är vi väl rustade och har skapat goda möjligheter att möta framtiden. Konkurrensen om kompetens och investeringar är tuff och det gäller att vi fortsätter hjälpas åt i arbetet att utveckla Kronobergs speciella förutsättningar för en hållbar tillväxt. Arenorna finns och kommer att stärkas inte minst med tanken på den breda delaktigheten i den regionala utvecklingsplanen som Regionförbundet bjuder in till.

Även på Länsstyrelsen har det blåst lite nya vindar. Det interna förbättringsarbetet börjar ge utdelning och det omdiskuterade och ombyggda öppnare kontoret står äntligen klart. Den 23 och 24 april slås dörrarna upp för allmänheten då vi visar hur en modern, effektiv och flexibel myndighet arbetar. Vi kommer också att berätta hur vi arbetar för att blir en än mer attraktiv arbetsgivare. Jag är övertygad om att vi med en trygg och kreativ arbetsmiljö gör ett bättre jobb och min förhoppning är att vi trots stora besparingskrav kommer att fortsätta utvecklas och göra skillnad och att de vi är till för ska känna att vi verkligen är den rättsgarant, samhällsbyggare och kunskapsförmedlare som vi vill vara.

Så här på det nya årets allra första arbetsdag vill jag tacka alla i länet för stöd, insatser och hejarop. Arbetet med att flytta fram positionerna och sätta vår region på kartan fortsätter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar