måndag 18 januari 2010

- Ostkaka och socialt företagande i en salig blandning

Efter en härlig helg med familj och det nya lilla barnbarnet Molly är det åter dags att ladda för en spännande vecka.

Förra veckan var ett riktigt uppvaknande. Erfarenheterna från resan till Finland gör mig fortfarande lite avundsjuk – jag gillar deras beslutsamhet och handlingskraft. Det har säkert med deras historia och närhet till Sovjet/Ryssland att göra, men också hur man organiserat statsförvaltningen. Kanske kan vi lära något även där? Hur som helst kommer resan att påverka arbetet i IVA-projektet” Innovation för Tillväxt” som har en stark koppling till Näringsdepartementet.

Den här veckan börjar med något riktigt innovativt – styrelsemöte i Ostkakans Vänner och på onsdag seminarium kring ungt entreprenörskap. Det är det tredje mötet sedan i höstas, då vi varselsamordnare bjöd in till en dialog med alla aktörer runt ungt entreprenörskap. Syftet är att kraftsamla resurser, öka och underlätta ungdomars företagande. Jag är imponerad över de delrapporter vi fått in och ser med spänning fram emot mötet.

Dagen efter blir minst lika inressant då vi står värd för ett seminarium kring socialt företagande. Och på fredag har vi bjudit in polisen i länet för ett strategiskt samtal kring den gemensamma utmaningen som djurskyddet och omhändertagande av djur innebär.

Uppdraget som Landshövding är minst sagt mångfacetterat och spännade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar