söndag 10 januari 2010

Ny spännande vecka

Fokus på Småland, erfarenhetsutbyte och innovation för tillväxt

Vid Möbelriksdagens öppnande förra veckan blev det fullt fokus på Småland, och ni som följt bloggen vet att just denna dag föddes vårt första lilla barnbarn,en liten småländska med namnet Molly! Att bli farmor är en härlig känsla, nästan lite overklig och fantastiskt. Jag är så glad att jag hann få träffa den lilla familjen innan den nya arbetsveckan tog vid. Jag är också stolt över son och svärdotter som tar den nya rollen med lugn och ro.

Efter mjukstarten förra veckan är det åter dags för ett fullspäckat schema. Det kommer att handla mycket om framtiden och hur vi nationellt och regionalt tar tillvara på möjligheterna på den nya spelplanen som krisen fört med sig.

Under studieresan till Finland är det tänkt att vi, som ingår i styrgruppen för projektet Innovation för tillväxt, ska ta del av hur man där lyckats med kombinationen forskning och kommersialisering. Erfarenheter som sedan ska förmedlas vidare till våra svenska politiker på nationell och regional nivå. Den 26 januari kommer alla varselsamordnare att få del av resultaten och med diskussion hur vi gemensamt arbetar vidare för att öka medvetenheten att innovation, tillväxt och välfärd hör ihop och hur viktigt det är att politiken i sina prioriteringar tar hänsyn till detta samband.

På torsdag kommer jag tillsammans med Swentecs kanslichef Berit Gullbransson att träffa vår riksdagsledamot Tomas Eneroth, för att diskutera möjligheterna för svensk miljöteknik. Därefter äger årets första Landshövdingemöte rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar