måndag 10 september 2012

Innovation, utveckling, tradition och nya spännande möten på Residenset!

Ny innehållsrik vecka!

Från rapport till handling
Glasrikeuppdraget går nu in i nästa fas och det är dags att lägga upp strategier för att förverkliga planerna i rapporten. På måndag träffar vi SPs vd Maria Kohrsand för att se hur industriforskninginstituten för trä och glas kan bistå oss i arbetet. Nästa punkt på måndagens dagordning är planeringen av årets stora designmingel, som detta år lär gå i glasets tecken. På onsdag skissar vi på budget och rollfördelning inom Glasrikeuppdraget.

Näringslivet som tar ansvar
Om de regionala klimatmålen kommer att uppnås eller ej avgörs bland annat om näringslivet i länet vill ta en ledarroll inom Klimat- och energiområdet. Därför är det extra kul att det näringlivsdrivna nätverket Green Charge har förlagt sin kick- off till Residenset på tisdag förmiddag!

Kunskapsförmedling
Kul att vårt enträgna arbete att bli en modern, sund och effektiv organisation väcker intresse - på onsdag kommer Linnéuniversitetes ledningsgrupp till Residenset för erfarenhetsutbyte.

Utvecklad Smålandsmarknad och Världens Barn
Jag är nog inte ensam om att vara glad över att vi 2008, inför Jordbruksministermötet 2009, satsade stort på att sätta mat och lokalproducerat i centrum. Då startade en spännande resa där små hobbyodlare, små företagare och andra nyfikna fick råd, stöd och mod att vilja utveckla sina verksamheter. En resa med målet att både öka efterfrågan och tillgången på ren, svensk mat!

Smålandsmarknaden blev en succé och har både knoppat av sig och utvecklats. MAT2012 är ett bevis på det. Kommande helg, med början redan på torsdag, blir det liv och rörelse i hela Växjö - det kommer så klart att handla om mat - produktion, förädling, tillagning, men det blir också en manifestation för Världens Barn. Ett samarbete mellan SR, MAT2012 och alla organisationer under insamlingen till Världens Barn.

Kom, mingla, ät, handla, donera en slant o heja fram årets Unga Ekokock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar