måndag 9 november 2009

Full av energi och alldeles slut!

Jag har världens roligaste jobb med fantastiska kontraster. Veckans första dag började med en rivstart och späckat program från morgon till sena kvällen - vardagsslit med budgetfrågor, organisationsutveckling och kommundialog och sist men inte minst kvällsmingel med design som tema.

I kväll har formgivare, arkitekter, journalister, konstnärer och designintressenter fyllt salongerna på Residenset. Över hundra inbjudna hade hörsammat inbjudan till andra upplagan av Smålands största designmingel. En del var med redan förra året andra kom för första gången. Och jag vågar påstå att blir det en tredje gång kommer alla som har möjlighet att boka in sig i god tid.

Residenset är en fantastisk och kreativ mötesplats och dialogen mellan de olika designrikena i Småland ger framtidstro och självkänsla. Precis vad vi behöver i en tid när mycket gått i moll. När Johan Sjöberg, självskriven moderator för kvällen, presenterat alla 100 gäster slogs många över mångfalden och styrkan i den småländska kreativiteten. Med presentationerna som grund fortsatte minglet och många är idéena som flödat. Nya band har knutits och nya broar har byggts. Härliga och konstruktiva samtal i sann gränsöverskridande anda borgar för nya innovationer, för tillväxt, entreprenörskap och design!

Nu, denna sena timme, när kvällens ”föreställning” är slut kan jag trött men glad konstatera att succén från förra året upprepats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar