söndag 15 november 2009

Full koll!?

Är nyss hemkommen från en härlig eftermiddag/kväll på Rififi. Trots att jag jobbat hela helgen är jag full av ny energi, nya idéer och uppslag efter timmarna tillsammans med nästan 200 engagerade och inspirerande människor.

Nätverket Företagare i Kronoberg, som vi på Länsstyrelsen delfinansierar, leds av eldsjälen Karin Andersson. Projektet hon driver ska göra det enklare för fler kvinnor att våga satsa på sin idé. Dagens arrangemang var rena smörgåsbordet för den som funderat på att starta eller utveckla sitt företag.

Kronoberg behöver fler företagare, fler kvinnor som startar företag och fler unga som vågar ta klivet. Därför var det jättekul att av de 170 som deltog, minglade och delade erfarenheter var 150 kvinnor. Många dessutom glädjande nog unga. Värdet av mötesplatser där idéer och erfarenheter kan byta ägare kan inte nog framhållas. Det är i mötet med andra tankar kan bli konkreta och det är där man kan hämta mod och inspiration.

Föreläsningen av Björn Söderberg, entreprenör utan gränser med flera företag i Nepal, inspirerade och fick nog många att våga släppa taget, eller åtminstone tänka möjlighet istället för omöjligt. Hans budskap är tydligt – gör det du brinner för! Glöm jantelagen och avväpna rädslan att misslyckas – den som inte har misslyckats har aldrig försökt. Oavsett om man står inför valet att starta företag eller inte gav Björns föreläsning en riktig kick och blev en bra övergång till mingel med inslag av mentorskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar