måndag 16 november 2009

Världens bästa innovationsmiljö?

Vi lever i ett fantastiskt land med många möjligheter. Men det är inte utan en stor portion mod och envishet man som småföretagare hittar rätt i främjardjungeln, när man väl bestämt sig för att våga, vilja växa. Tillväxtresan som vi gjorde, i företaget jag tidigare var vd för, har gett erfarenhet och kunskap om hinder och möjligheter i det svenska systemet. Något jag har stor nytta av i uppdraget som varselsamordnare och som ledamot i styrgruppen för projektet Innovation för tillväxt.

Sverige är en stark forskarnation med en god företagartradition, men gapet mellan forskning och kommersialisering och mellan stora och små företag är ett problem. Med det nystartade projektet Innovation för tillväxt hoppas vi kunna ändra på det. Visionen är att Sverige ska bli världens bästa miljö för innovationer.

Projektet som pågår i två år ska ge konkreta förslag. Du kan läsa mer om projektet och vilka som ingår i styrgruppen på http://www.iva.se/.

Ordförande Marcus Wallenberg kommer tillsammans med undertecknad, som är ordförande för de regionala aktiviteterna, att bjuda lämpliga huvudmän i regionen till samtal för att synliggöra och eventuellt testa det som görs på lokal och regional nivå.

Ett mål är att ta fram och genomföra en handlingsplan, i samverkan med politiker, näringsliv och myndigheter för en nationell och långsiktig innovationsstrategi.

Vid gårdagens styrgruppsmöte planerade vi aktiviteterna för 2010 och jag kan lova att det blir ett intensivt innovationsår. Jag tror mycket på det här projektet och hoppas att vi tillsammans kan göra skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar