måndag 19 september 2011

Arbetet med att göra länet mer attraktivt fortsätter......
Smakprov på den vackra Luberydsmossen. Naturreservatet i närheten av Ljungby som invigdes av landsbygdsminister Eskil Erlandsson söndagen den 18 september.

Innan jag går in på kommande vecka blir det en kort tillbakablick på förra.


Arena för nya affärer

Syftet med SACC-dagarna är att öka kontakter och affärer mellan våra länder. Under årets fyra entreprenörskapsdagar medverkade nästan 400 svenska och amerikanska entreprenörer. Bra uppslutning, intressanta seminarier och många lyckade möten. Det ska bli kul att följa upp och se vad det hela resulterat i.

Upptäck likheter – hylla olikheterÄven Embrace, konstutställningen som handlar om migration lockade många, många besökare. Spännande med en utställning med målet att öka förståelsen för olikheter - med en dröm om en gemensam framtid där vi kan leva i harmoni oavsett ursprung, religion, kulturell bakgrund eller politisk uppfattning. Besök www.embrace.se om du vill inspireras hur man kan jobba med migration på ett nytt sätt.

Mat och klimat
är andra frågor som står högt på agendan. När det gäller det succéartade MAT-eventet kan du läsa mer på söndagens blogg och/eller www.mat2011.se.

Klimat och klimatanpassning var ett av tre teman under Lagans Vattendag i Ljungby i fredags. Också det ett arrangemang som lockade många. Glädjande kan jag konstatera att regeringen i höstens budgetproposition fortsätter avsätta resurser för att Länsstyrelserna ska kunna samordna detta viktiga arbete. Förutom att samordna information ska vi sprida kunskap hur vi kan minimera effekterna av klimatförändringarna på kort och på lång sikt.

Vatten i olika formerEfter MAT 2011 var det på lördagkvällen äntligen dags för invigning av VIDA-arena. Det var en häftig upplevelse även om Linköpingslaget vann över Lakers. Kan garantera att det blir fler matcher för min del i framtiden.

Från fruset vatten bar det i söndags morse av till mer öppet vatten. Luberydsmossen och det nya naturreservatet som invigdes av landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Ny vecka – nya möjligheter!
Förstärkning för att fortsätta utveckla myndigheten, länet och våra uppdrag
Den ena veckan går i den andra och med höstens rivstart har både blogg och tid för reflektion fått stå tillbaka något. Det kommer att bli bättre. På måndag har vi den stora glädjen att hälsa två nya medarbetare varmt välkomna till Länsstyrelsen - Maria Nilsson, ledningsstrateg och Erik Sellström, kommunikatör och projektledare för det nationella Förenkla för företagen-uppdraget. Båda kommer att ingå i ledningsgruppen och jag är övertygad att både medarbetare och de vi är till för kommer att uppskatta förstärkningen.

Riksdagsledamöter och insysnrådEfter ledningsmötet på måndag samlar vi både riksdagsledamöter, nya medarbetare och insysnrådet för en gemensam information om vad som hänt i länet, nationellt och på myndigheten sedan juni.

Förenkla på riktigt med hjälp av skådespelareDet strategiska samtalet på tisdag blir en smygstart av det nationella uppdraget Förenkla för företagen. Jag ser mycket fram emot kvällen dit vi bjudit in ett 60-tal entreprenörer, handläggare och beslutsfattare. Upplägget är spännande och annorlunda kan jag lova. Mer om det på bloggen www.forenklapariktigt.se efter mötet.

Förenklad upphandling
På onsdag är det åter dags för styrelsemöte på Tagel och senare på eftermiddagen inleder jag länsgruppen som bildats för att lära mer om förenklad upphandling, med syfte att lära mindre företag att delta i de krångliga offentliga upphandlingarna. Ett fantastiskt samarbete över länets alla kommungränser. Ska bli kul att följa och jag ser detta som en viktig del av förenklauppdraget.

Vinnova flyttar till Kronoberg för ett dygnTorsdag och fredag står jag värd för Vinnovas styrelse. Naturligtvis passar vi då på att berätta om vårt län, våra utmaningar och våra möjligheter. Vi kommer bland annat att göra en djupdykning i funktionsanalysen över Småland och Blekinge och hur systemen för ökad innovation och entreprenörskap fungerar eller inte fungerar.

Innan det blir dags att ta helg medverkar jag som talare vid IUCs Bygg- och bostadsdag och i anslutning till det också dela ut årets turistpris till länets vinnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar