söndag 4 september 2011

Vecka 36 inleddes med fint kulturevenemang på ResidensetFinaste kulturevenemanget på Residenset
Sent söndag kväll avslutades årets Christinagata för Kungliga Musikaliska Akademiens Christina Nilsson-stipendiater, Karin Andersson och Joel Annmo, på Residenset. Med glimten i ögat levandegjorde de båda stipendiaterna minnet av Christina Nilsson och efter rungande applåder gav de extranummer - bland annat en snabbt ihopknåpad sång om länet. Uppskattat, underbart och charmerande!

Kronoberg redo att ta beslut om nya Älgförvaltningsområden
Från en riktig kulturhelg till jobbvecka som inleds med beslut i Viltförvaltningsdelegationen om de nya Älgförvaltningsområdena. Även om enigheten för gränsdragning och antal Älgförvaltningsområden inte är total i delegationen har jag stora förhoppningar om att vi ska komma till ett beslut som accepteras av alla.

Klimatkommisionen besöker Lessebo
På tisdag träffas länets Klimatkommission på VIDA i Lessebo. Efter information av VIDA om deras arbete med miljöfrågor, ska vi diskutera nettodebitering av el och få den nya loggan presenterad för oss. Klimatkommissionens vision är att vi genom samverkan ska hitta former för att skapa Europas grönaste region. Regionala initiativ i denna riktning kvalitetsstämplas med den nya loggan.

Värdegrundsarbete
Efter medarbetardagen på Länsstyrelsen på onsdag förmiddag åker jag till Borgholm och deltar i ALMIs sydlänsmöte dit jag är inbjuden för att berätta om vår resa mot en gemensam vision och en delad värdegrund.

Samverkan och E4-uppror
Erfarenhetsutbyte och inspel i det regionala samarbetet för en attraktivare region blir det på torsdag då jag medverkar i Ljungbys Näringslivsdag. Därefter följer ett möte med tjänstemän och politiker för att diskutera E4-upproret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar